Citronkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere

Kærnemælkskoldskål er en kold suppe eller drik lavet af kærnemælk og af æg, sukker, fløde, vanilje og citron. Retten opstod, da kærnemælk blev almindelig i Danmark i starten af 1900-tallet. I dag spises den mest om sommeren, især når det er varmt, som dessert eller mellemmåltid.

Citronkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere
0-30 min.

(0)

September 11, 2020 af Julie Polar de GreeveFoto: Julie Polar de Greeve
Bemærk:Koldskålen kan krydres med kardemomme, vanilje eller appelsin i stedet for citron. Ituskårne frugter, hele bær eller snittede mandler eller flødeskum kan serveres til koldskål.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Kammerjunkerdejen kan også bages på en anden måde, efter dejen har hvilet: Del dejen i 3 portioner, og form dem til stænger, ca. 35 cm i længden. Læg stængerne på en plade med bagepapir, og forbag dem midt i ovnen i 25 minutter ved 175°. Stil pladen på en bagerist, og lad stængerne køle af 1-2 minutter. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret, og bag kammerjunkerne færdige midt i ovnen ca. 15 minutter. Så får kammerjunkerne mere udseende som biscotti.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'