Citronkage med ricotta og mandelflager

12. oktober 2022 af .

Foto: Peter Kam

En skøn italiensk citronkage med ricotta, som giver kagen en frisk og sødlig smag. Servér gerne kagen med et iskoldt glas limoncello eller en god kop kaffe.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanterne med lidt smør.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og lad det køle en smule af. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt ricotta, og vend det sammen. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
Skyl og riv citronskallen fint, og pres al saften. Vend citronskal, citronsaft og det smeltede smør i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og drys med mandel- og hasselnøddeflager. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen helt på en rist.
Anret kagen på et fad, og sigt flormelis over den lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar