Citronkage med ricotta og mandelflager
12. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En skøn italiensk citronkage med ricotta, som giver kagen en frisk og sødlig smag. Servér gerne kagen med et iskoldt glas limoncello eller en god kop kaffe.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanterne med lidt smør.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og lad det køle en smule af. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt ricotta, og vend det sammen. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt, og rør det i dejen.
Skyl og riv citronskallen fint, og pres al saften. Vend citronskal, citronsaft og det smeltede smør i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og drys med mandel- og hasselnøddeflager. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen helt på en rist.
Anret kagen på et fad, og sigt flormelis over den lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk