Citronkage med marcipan og birkes

27. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Saftig skærekage med en frisk og intens smag af citron – perfekt til eftermiddagsteen!

Bemærk
Trækketid, citronchips: 15 minutter. Bagetid: I alt mindst 1½ time

Ingredienser

Udstyr

1 lille brødform, ca. 10 x 25 cm

Sådan gør du

Skyl og tør citronerne, og skær dem i ½ cm tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
Kog sukker og vand sammen i en lille gryde i 2-3 minutter. Læg citronskiverne i et fad, hæld sukkerlagen over, og lad dem stå i 15 minutter.
Tænd ovnen på 125º. Flyt citronskiverne over på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen i ovnen, og bag citronskiverne i 45-60 minutter, til de er gyldne, men ikke brændte. Vend citronskiverne efter ca. ½ time. Lad citronskiverne afkøle på en bagerist.
Tænd ovnen på 180°, og beklæd brødformen med bagepapir. Riv skallen af citronerne fint, og pres saften. Riv marcipan på den grove side af et rivejern.
Pisk smør, sukker, revet marcipan, citronskal, citronsaft og æg sammen i en skål med en elpisker. Dejen skal kun piskes, til den er lige akkurat sammenhængende. Vend hvedemel, birkes og salt i dejen, til den er ensartet og uden melklumper. Fordel dejen i formen, og glat overfladen med en ske. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gennembagt. Sæt formen på en bagerist, og lad kagen køle af i formen.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyktflydende glasur. Fordel glasuren oven på den afkølede kage, og pynt med citronchips og evt. ekstra birkes.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar