Citronkage med marcipan og birkes
Saftig skærekage med en frisk og intens smag af citron – perfekt til eftermiddagsteen!
(21)
Ingredienser
Udstyr
- 1 lille brødform, ca. 10 x 25 cm
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Verdens bedste citronkage
Med sin perfekte kombination af sødt og syrligt er den klassiske citronkage med knasende birkes en kær favorit på kaffebordet. Den er desuden let at lave og kan nemt piftes op med flot pynt til en festlig anledning. Takket være indholdet af marcipan holder citronkagen sig saftig og lækker i flere dage. Kagen kan også fryses, hvis den, mod forventning, ikke bliver spist op.
Tips til opskriften på citronkage med birkes
- I denne opskrift pyntes citronkagen med citronglasur og citronchips. Citronchips er lette at lave, men kræver tid, så du kan også nøjes med glasuren og et drys birkes.
- Citronkagen er fin som den er, men den kan også serveres til dessert med bær, frugt og is.
- Vil du have en ekstra lækker topping på kagen, kan du røre en flødeostecreme af flødeost, flormelis og citronsaft.
- Til påske kan du pynte citronkagen med citronglasur og små påskeæg i forskellige farver.
- Når du skal bruge citronskal eller har planer om at spise skrællen, skal du sørge for at købe citroner, der ikke er overfladebehandlet. Gå efter økologiske citroner – de er pr. definition ikke sprøjtet.
- Skift evt. citronsaften ud med appelsinsaft, citronskallen ud med appelsinskal, og pynt med en skiver af appelsin i stedet for citron.
- Citronkagen kan også bages som muffins. Bag kagerne i ca. 15 min. Hold øje med dem undervejs og tjek gerne med en kødnål eller gaffel, om de er færdigbagte. De færdigbagte muffins skal være let gyldne på toppen.
Det tager tid at lave citronchips, men processen er ganske enkel. Citronskiverne skal trække i en sukkerlage og herefter bages i ovnen i 40-60 minutter. Du kan med fordel lave chipsene dagen før servering.
Marcipan gør citronkagen saftig og lækker, så det er ikke her, du skal spare. Overvej at lave din egen marcipan - det kræver lidt tålmodighed at smutte mandlerne, men ellers er processen supernem. Se opskriften her: Opskrift på hjemmelavet marcipan
Citronkagen bages i en lille brødform, ca. 10 x 25 cm. Du kan også bruge en lille springform eller bage små muffins.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyktflydende glasur, og fordel glasuren oven på den afkølede kage. Pynt med citronchips, og drys med birkes. Så er der serveret!
Powered by Froala Editor