Citronkage med koldskålsglasur
28. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Kagen minder om en citronmåne, som har fået lidt ekstra kærlighed på toppen.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Pisk vaniljekorn, smør og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk herefter æggene i 1 ad gangen.
Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål, og vend det i æggeblandingen, til konsistensen er glat og jævn. Tilsæt kærnemælk, citronskal og citronsaft, og rør dejen godt sammen.
Smør springformen, og hæld dejen heri. Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen afkøle helt på en bagerist.
Rør flormelis og kærnemælk sammen til en tyk glasur i en skål. Tilsæt evt. lidt mere kærnemælk, men pas på, at glasuren ikke bliver for tynd. Fordel glasuren på den afkølede kage.
Kog sukker og vand i en dyb pande, til sukkeret er smeltet. Skyl citronen godt, og skær den i tynde skiver.
Fordel citronskiverne i panden, uden at de overlapper hinanden. Lad citronskiverne koge i sukkerlagen 2-4 minutter, til sukkerlagen bobler og næsten er væk. Pas på, at den ikke bliver brunlig.
Tag citronskiverne af panden, og lad dem tørre let på en bagerist eller et stykke bagepapir. Pynt kagen med de sukkerkogte citronskiver lige inden servering.
Tip!
Kagen er saftig og lækker og kan endda bages dagen i forvejen og holdes frisk under et rent viskestykker. Pynt dog først den dag kagen skal bruges.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk