Citronkage med hvid chokolade og passionsfrugtglasur
25. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Sødt, syrligt og saftigt på én og samme tid. Kagen gør sig godt både til eftermiddagskaffen og som dessert efter en god middag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i springformen. Riv citronskallen fint, og pres al citronsaften.
Pisk smør, sukker og groftrevet marcipan cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Rør herefter citronskal, citronsaft, hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Tjek med en gaffel eller et træspyd, at kagen er færdigbagt. Afkøl kagen helt, inden den anrettes på et fad.
Halvér passionsfrugterne, og skrab indmaden ud. Blend indmaden, og pres den igennem en finmasket si, så der kun er saften tilbage.
Hæld flormelis i en skål, og tilsæt passionsfrugtsaft og citronsaft lidt ad gangen, til du har en tyktflydende glasur. Smør glasuren ud på kagen, og pynt med spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk