Citronkage med hindbær, flødeost og mandler

Kagen er simpel og supernem at lave, men scorer ekstra mange points for sin saftighed og evigt gode kombination af makkerparret citron og hindbær. Mums.

Citronkage med hindbær, flødeost og mandler
0-30 min.

(2)

31. juli 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Bagetid: 30 minutter. Afkøling: Mindst 2 timer.

Ingredienser

stk.
smør
300 g
æg
6
sukker
600 g
usprøjtede citroner
2
citronsaft
1½ dl
hvedemel
350 g
vaniljesukker
1 spsk.
friske hindbær
250 g
smuttede mandler
50 g

Flødeostfyld

flødeost naturel
200 g
æg
1
flormelis
50 g

Udstyr

  • en bradepande, ca. 35 x 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, og beklæd bradepanden med bagepapir.
Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle af i 5 minutter. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Rør fintrevet citronskal og citronsaft i æggemassen.
Bland hvedemel og vaniljesukker i en skål for sig, og sigt det ned i dejen. Tilsæt smeltet smør, og rør, til dejen er jævn og sammenhængende. Fordel dejen i bradepanden i et jævnt lag.

Flødeostfyld

Pisk flødeost, æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Flødeostfyldet bliver tyndtflydende, men det er meningen. Fordel flødeostfyldet jævnt ud over citrondejen, og træk en gaffel eller et træspyd gennem cremen, så den fordeler sig i et tilfældigt mønster.
Drys hindbær og hakkede mandler eller mandelsplitter jævnt ud over dejen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Den skal virke en lille smule ubagt (den sætter sig på køl).
Afkøl kagen på en rist, mens den stadig er i bradepanden, og sæt den herefter på køl i ca. 2 timer. Skær kagen ud i firkanter, og servér.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'