Citronkage med hindbær, flødeost og mandler

Kagen er simpel og supernem at lave, men scorer ekstra mange points for sin saftighed og evigt gode kombination af makkerparret citron og hindbær. Mums.

Bemærk
Bagetid: 30 minutter. Afkøling: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en bradepande, ca. 35 x 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, og beklæd bradepanden med bagepapir.
Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle af i 5 minutter. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Rør fintrevet citronskal og citronsaft i æggemassen.
Bland hvedemel og vaniljesukker i en skål for sig, og sigt det ned i dejen. Tilsæt smeltet smør, og rør, til dejen er jævn og sammenhængende. Fordel dejen i bradepanden i et jævnt lag.
Pisk flødeost, æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Flødeostfyldet bliver tyndtflydende, men det er meningen. Fordel flødeostfyldet jævnt ud over citrondejen, og træk en gaffel eller et træspyd gennem cremen, så den fordeler sig i et tilfældigt mønster.
Drys hindbær og hakkede mandler eller mandelsplitter jævnt ud over dejen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Den skal virke en lille smule ubagt (den sætter sig på køl).
Afkøl kagen på en rist, mens den stadig er i bradepanden, og sæt den herefter på køl i ca. 2 timer. Skær kagen ud i firkanter, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
31. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar