Citronkage med frosting og kokos
11. juni 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En skærekage smager godt i sig selv, men med en syrlig citronfrosting bliver den endnu bedre. Top også med kokos for ekstra knas og smag.
Ingredienser
Udstyr
1 bradepande, ca. 18 x 30 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk smør, sukker og vaniljesukker cremet med en elpisker.
Rør fintrevet citronskal i. Pisk æg i 1 ad gangen. Rør limoncello i.
Sigt hvedemel, kokosmel og bagepulver i en skål, og rør det i dejen.
Beklæd formen med bagepapir, og fyld dejen i. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Lad kagen køle helt af.
Rør smør, flormelis, vaniljeessens, fintrevet citronskal, citronsaft og flødeost godt sammen, evt. i en foodprocessor.
Fordel frostingen på den afkølede kage, og skær den i firkantede stykker.
Drys kokosflager og fintrevet citronskal over kagen lige inden servering.
Tip!
Du kan også pynte kagen med lidt revet chokolade i stedet for kokos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk