Citronkage med ferskner

31. august 2023 af .

Foto: columbus leth

Syrlig, sød og svampet kage med friske ferskner på toppen. Læg lidt alufolie over kagen i ovnen, når den har fået farve nok, så den ikke bliver sort.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 23 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab vaniljekornene ud og ned i en skål. Pisk dem sammen med smør og sukker med en elpisker, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen.
Bland mel, kardemomme og bagepulver sammen i en skål, og sigt det i dejen sammen med salt. <br /> Rør cremefraiche og fintrevet citronskal i blandingen.
Skyl fersknerne, skær dem i både, og vend dem med perlesukker i en skål.
Hæld dejen i en smurt springform, og fordel ferskenbåde og grofthakkede mandler ovenpå.
Bag kagen i ovnen i 55-70 minutter, til den er gylden og gennembagt. Dæk kagen til med alufolie ca. halvvejs i bagetiden, så den ikke bliver for mørk. Tjek med et spyd eller en strikkepind, om kagen er gennembagt. Sidder der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl på en bagerist, til den er lun eller har stuetemperatur.
Skyl fersknerne, og skær dem i mindre stykker. Kassér stenene. Vend forsigtigt ferskner og hindbær sammen med honning i en skål.
Top kagen med fersken og hindbær, drys med flormelis, og servér straks med cremefraiche.

Tip!

Rørt vaniljeis er bestemt heller ikke dumt til denne kage!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar