Citronkage med citronglasur

Citronkage er en meget nem kage, som passer til enhver lejlighed – også hvis man fx skal have kage med på arbejde eller i skole.

Citronkage med citronglasur
0-30 min.

(3)

May 31, 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Ovntid: 1 time.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Svampet, saftig citronkage fyldt med en frisk syrlighed og en sød smag toppet med citronglasur. Den er nem og hurtigt at bage samtidig med den smager forrygende. Citronkagen smager skønt til kaffen og er den perfekte dessert til en aften med gæster. Pynt citronkagen alt efter anledning. Det kan eksempelvis være en sommeranledning, hvor kagen pyntes med friske bær på toppen, eller farv glasuren - så passer den perfekt til en børnefødselsdag. 

Tips til den perfekte Citronkage 

Vi har samlet de bedste tips til at bage den lækreste citronkage:

  1. Brug økologiske citroner, både fordi der skal bruges ubehandlet skal og saft og fordi, de økologiske har mere smag. 
  2. Benyt dig helst af rigtigt smør og ikke smøreblandinger (smørbar eller tilsat olie)
  3. Pynt med frisk mynte eller usaltede pistacienødder for en frisk smag, og et grønt strejf
  4. Ønsker du en mere intens smag af citron, kan du hælde citronsirup (se herunder) udover din færdigbagte kage. 

Hurtig opskrift på citronsirup

Kom 60 g citronsaft og 60 g rørsukker i en lille kasserolle, og kog til sukkeret er opløst. Lad det køle af imens du laver kagen. 

Kan jeg fryse citronkage?

Du kan sagtens fryse din citronkage ned. Når din kage står på frys, har den en holdbarhed på minimum tre måneder. Kagen kan også uden problem holde sig frisk og saftig i køleskabet i 3-4 dage.

Flere friske og syrlige desserter

Er du også helt vild med den syrlige friske smag i dine desserter så har vi også andre bud på en lækker dessert med citron:

Måske du også kan li'