Citronkage med citronglasur
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Citronkage er en meget nem kage, som passer til enhver lejlighed – også hvis man fx skal have kage med på arbejde eller i skole.
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Pisk smør, sukker og æg sammen med en elpisker indstillet på højeste hastighed.
Sigt mel, bagepulver og natron i dejen. Riv citronskallen fint og pisk det sammen med mælk i dejen, til den har en ensartet og cremet konsistens.
Beklæd springformen med bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 60 minutter. Prik i den med et grillspyd el.lign. for at se, om den er ordentligt bagt i midten.
Hænger der våd dej ved, skal kagen bages i yderligere 10-15 minutter. Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af formen.
Riv citronskallen fint og pres saften af citronen. Rør fintrevet citronskal, citronsaft og flormelis sammen.
Pynt den afkølede kage med et tykt lag citronglasur og evt. citronmelisse.
Tilsæt evt. lidt kogende vand, hvis glasuren er for tyk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk