Citronkage med citronglasur

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Citronkage er en meget nem kage, som passer til enhver lejlighed – også hvis man fx skal have kage med på arbejde eller i skole.

Bemærk
Ovntid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Pisk smør, sukker og æg sammen med en elpisker indstillet på højeste hastighed.
Sigt mel, bagepulver og natron i dejen. Riv citronskallen fint og pisk det sammen med mælk i dejen, til den har en ensartet og cremet konsistens.
Beklæd springformen med bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 60 minutter. Prik i den med et grillspyd el.lign. for at se, om den er ordentligt bagt i midten.
Hænger der våd dej ved, skal kagen bages i yderligere 10-15 minutter. Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af formen.
Riv citronskallen fint og pres saften af citronen. Rør fintrevet citronskal, citronsaft og flormelis sammen.
Pynt den afkølede kage med et tykt lag citronglasur og evt. citronmelisse.
Tilsæt evt. lidt kogende vand, hvis glasuren er for tyk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Svampet, saftig citronkage fyldt med en frisk syrlighed og en sød smag toppet med citronglasur. Den er nem og hurtigt at bage samtidig med den smager forrygende. Citronkagen smager skønt til kaffen og er den perfekte dessert til en aften med gæster. Pynt citronkagen alt efter anledning. Det kan eksempelvis være en sommeranledning, hvor kagen pyntes med friske bær på toppen, eller farv glasuren - så passer den perfekt til en børnefødselsdag. 

Tips til den perfekte Citronkage 

Vi har samlet de bedste tips til at bage den lækreste citronkage:

  1. Brug økologiske citroner, både fordi der skal bruges ubehandlet skal og saft og fordi, de økologiske har mere smag. 
  2. Benyt dig helst af rigtigt smør og ikke smøreblandinger (smørbar eller tilsat olie)
  3. Pynt med frisk mynte eller usaltede pistacienødder for en frisk smag, og et grønt strejf
  4. Ønsker du en mere intens smag af citron, kan du hælde citronsirup (se herunder) udover din færdigbagte kage. 

Hurtig opskrift på citronsirup

Kom 60 g citronsaft og 60 g rørsukker i en lille kasserolle, og kog til sukkeret er opløst. Lad det køle af imens du laver kagen. 

Kan jeg fryse citronkage?

Du kan sagtens fryse din citronkage ned. Når din kage står på frys, har den en holdbarhed på minimum tre måneder. Kagen kan også uden problem holde sig frisk og saftig i køleskabet i 3-4 dage.

Flere friske og syrlige desserter

Er du også helt vild med den syrlige friske smag i dine desserter så har vi også andre bud på en lækker dessert med citron:

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar