Citronkage med birkes og glasur
15. august 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Der er intet så lækkert som en frisk citronkage, hvor citronens syrlighed blandes med kagens øvrige søde ingredienser. Kagen er saftig med en knasende sprødhed fra birkesfrøene.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang form, ca. 12 x 22 cm
Sådan gør du
Pisk smør og sukker, til det er luftigt og lyst. Tilsæt æggene 1 ad gangen. Vend de tørre ingredienser sammen, og sigt dem ned i dejen.
Riv skallen af citronen, og vend den i dejen. Rør hurtigt dejen sammen. Smør en form med smør, og hæld dejen i.
Bag kagen i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter, eller til når man stikker i kagen med en gaffel, og der ikke efterlades noget dej på gaflen.
Rør flormelis, citronsaft og lidt kogende vand sammen, og tilsæt evt. lidt mere flormelis eller væske, afhængigt af hvor tyk glasuren skal være.
Hæld glasuren over den lune kage, og lad den sætte sig let, før du serverer den.
Tip!
Kagen kan fryses både med og uden glasur. Glasuren vil dog miste lidt af det blanke udseende ved frysning.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk