Citronkage med birkes
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Saftig og syrlig citronkage med små birkes, der giver et dejligt knasende element.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker.
Riv skallen af citronerne. Bland bagepulver og mel i en skål, og tilsæt citronskal og blå birkes.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene i smørmassen, og tilsæt derefter melblandingen, lidt ad gangen, sammen med mælken.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen med en ske. Smør en springform, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen, og bag den i en 160° varm ovn i 1 time.
Lad kagen afkøle. Pynt den lige inden serveringen med sigtet flormelis og evt. påskeæg.
Tip!
Bag gerne kagen dagen i forvejen, den holder sig stadig god og saftig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk