Citronkage i kop
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Denne friske og søde kage tilberedes i mikrobølgeovnen, så du lynhurtigt kan få tilfredsstille den søde tand. Kager fra mikrobølgeovn skal spises straks, mens de stadig er friskbagte og lune.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom smørret i en kop, og smelt det i mikrobølgeovnen i 20 sekunder ved højeste effekt.
Riv skallen, og pres saften. Tag koppen ud af mikrobølgeovnen.
Tilsæt sukker, æg, mandelmel, bagepulver, citronsaft og citronskal, og rør det hele sammen i koppen med en gaffel.
Sæt koppen i mikrobølgeovnen på højeste effekt i 1½ minut. Tag koppen ud, og lad kagen dampe af ganske kort.
Spis kagen som den er, eller servér den evt. med en håndfuld friske blåbær og en skefuld flødeskum eller god vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Basisopskrift på kage i kop
Powered by Froala Editor