Citronfromage – nem og lækker opskrift!

27. oktober 2020 af .

Foto: STINE CHRISTIANSEN

Citronfromage med masser af smag og letpisket flødeskum på toppen, smager som en drøm og vækker gode minder. En dejlig forfriskende dessert, som er ved at gøre et stærkt comeback!

Bemærk
Hviletid på køl: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg husblasbladene i en stor skål med koldt vand et efter et. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter.
Riv skallen af citronerne på den fine side af rivejernet. Gem lidt citronskal til pynt. Pisk æggeblommer, sukker og citronskal med en elpisker til helt hvidt skum – der skal piskes grundigt og længe.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Pisk fløden til blødt flødeskum. Pres saften af citronerne – 1 citron giver ca. ½ dl citronsaft.
Tag husblassen op af vandet, og læg den i en lille gryde med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen ved meget svag varme, mens du rører. Husblassen skal kun lige akkurat blive flydende og må ikke boble.
Tag gryden af blusset, og bland citronsaften i den smeltede husblas.
Rør husblas-citronsaften i den piskede æggeblommemasse. Vend derefter forsigtigt flødeskum og til sidst de piskede æggehvider i.
Hæld fromagen i portionsglas (eller i en stor serveringsskål),og dæk med husholdningsfilm. Lad desserten stivne ca. 2 timer i køleskabet.
Pisk fløden til skum.
Pynt fromagen med flødeskum og evt. finthakkede pistacienødder lige før servering.

Tip!

Når æggehviderne skal piskes stive, er det vigtigt, at skål og piskeris er helt rene, fedtfri og tørre. Til gengæld kan du sagtens piske flødeskum, selvom der hænger lidt æggehvideskum ved piskerisene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Der er nu noget helt særligt over en blød og luftig citronfromage. Den udødelige klassiker fra mormors køkken er tilmed en af de desserter, du sagtens kan lave klar dagen før servering. Opbevar fromagen på køl, og pynt den lige inden servering. På den måde undgår du stress i køkkenet og vinder tid med dine gæster.  

Citronfromage kan serveres i en pæn skål eller rand, men det ser også flot ud at anrette den i portionsglas. Har du ikke seks ens glas, bruger du bare nogle forskellige.

Sådan undgår du, at husblassen klumper 

At lave en blød og luftig citronfromage, som er sød og syrlig på én gang, er ikke spor svært. Det vigtigste er, at den smeltede husblas har den rette temperatur, når den piskes i æggemassen. Her får du vores bedste tips til en garanteret klumpfri citronfromage.

  1. Når husblas skal udblødes, skal husblas-bladene lægges ned i en skål med rigeligt koldt vand ét for ét, så du undgår, at de klæber sammen.
  2. Smelt den udblødte husblas i en skål over et vandbad. Hvis du smelter den direkte i en gryde, risikerer du, at den får for kraftig varme og brænder på. 
  3. Sørg for, at den smeltede husblas er lunken, når den anvendes. Tilsæt den i en tynd stråle, og pisk konstant for at undgå klumper og trevler.
  4. Den masse, som er jævnet med husblas, skal have lov at stivne en smule, før du vender flødeskum og piskede æggehvider i med en ske.

Forslag til servering

  • Flødeskum og revet citronskal 
  • Friske bær og høvlet hvid chokolade
  • Sprøde tuiles
  • Brændt marengs
  • Flødeskum rørt op med lakridspulver
  • Kandiserede citroner

Citronfromage kan også serves serveres i en pæn skål eller rand. Her er den pyntet med hvid chokolade, hindbær og mynte.

Prøv også: Klassisk budding med vanilje

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar