Citronfromage – nem og lækker opskrift!

Citronfromage med masser af smag og letpisket flødeskum på toppen, smager som en drøm og vækker gode minder. En dejlig forfriskende dessert, som er ved at gøre et stærkt comeback!

Citronfromage – nem og lækker opskrift!
0-30 min.

(14)

October 6, 2022 af Christine Bille NielsenFoto: STINE CHRISTIANSEN
Bemærk:Hviletid på køl: 2 timer.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Når æggehviderne skal piskes stive, er det vigtigt, at skål og piskeris er helt rene, fedtfri og tørre. Til gengæld kan du sagtens piske flødeskum, selvom der hænger lidt æggehvideskum ved piskerisene.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Citronfromage – som mormor lavede den

Der er nu noget helt særligt over en blød og luftig citronfromage. Den udødelige klassiker fra mormors køkken er tilmed en af de desserter, du sagtens kan lave klar dagen før servering. Opbevar fromagen på køl, og pynt den lige inden servering. På den måde undgår du stress i køkkenet og vinder tid med dine gæster. 

Kan man lave citronfromage dagen før?

Ja, du kan også sagtens lave den dagen før, og stille den på køl. Husblassen holder massen stiv, så du skal ikke være bange for, at den bliver dårlig eller får flydende konsistens.

Sådan undgår du, at husblassen klumper 

At lave en blød og luftig citronfromage, som er sød og syrlig på én gang, er ikke spor svært. Det vigtigste er, at den smeltede husblas har den rette temperatur, når den piskes i æggemassen. Her får du vores bedste tips til en garanteret klumpfri citronfromage.

  1. Når husblas skal udblødes, skal husblas-bladene lægges ned i en skål med rigeligt koldt vand ét for ét, så du undgår, at de klæber sammen.
  2. Smelt den udblødte husblas i en skål over et vandbad. Hvis du smelter den direkte i en gryde, risikerer du, at den får for kraftig varme og brænder på. 
  3. Sørg for, at den smeltede husblas er lunken, når den anvendes. Tilsæt den i en tynd stråle, og pisk konstant for at undgå klumper og trevler.
  4. Den masse, som er jævnet med husblas, skal have lov at stivne en smule, før du vender flødeskum og piskede æggehvider i med en ske.

Forslag til servering

  • Flødeskum og revet citronskal 
  • Friske bær og høvlet hvid chokolade
  • Sprøde tuiles
  • Brændt marengs
  • Flødeskum rørt op med lakridspulver
  • Kandiserede citroner

Citronfromage kan også serves serveres i en pæn skål eller rand. Her er den pyntet med hvid chokolade, hindbær og mynte.

Hvad drikker man til citronfromage?

Hvidvin passer godt til citronfromage. Prøv med en hvidvin, som har de samme noter som citronfromagen; altså både sødme og syre. Hvis ikke hvidvinen har sødme i sig, vil den komme til at smage bittert ved siden af den søde fromage.

Hvor længe kan citronfromage holde sig?

I køleskab kan citronfromage holde sig i 2-4 dage. Duft altid til den, når der er gået 2 dage, og se om den dufter godt. Ofte kan den sagtens holde 4 dage. I fryseren kan en frisk citronfromage holde sig i op til 4 uger. Så har du lavet en stor portion til en fest, og der er mange rester, så er det bare med at få den fryseren.

Portionsanrettet citronfromage

Citronfromage kan serveres i en pæn skål eller rand, men det ser også flot ud at anrette den i portionsglas. Har du ikke seks ens glas, bruger du bare nogle forskellige – det kan også se rigtig flot ud – specielt hvis du pynter dem ens.

Kan man lave citronfromage uden husblas?

Husblas er med til at holde citronfromagen stiv, men du kan også bruge maizena som alternativ. Hvis du gør det, skal maizena, sukker og citronskal blandes i en gryde, inden du tilføjer resten af ingredienserne, der skal i kog.

Prøv også:  Klassisk budding med vanilje

Måske du også kan li'