Citronfromage med mandelcrunch og hindbær
14. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Servér den klassiske mormor-dessert med lidt knasende topping og en håndfuld friske hindbær.
Bemærk
Køletid: Natten over
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblasbladene i blød i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter. Smelt derefter husblassen i en skål over vandbad.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Rør den smeltede husblas sammen med citronsaft i en skål, og rør det straks i æggemassen.
Vend til sidst flødeskummet (gem lidt til pynt) i fromagen, og fordel den i 6 portionsglas. Sæt dem på køl i 3-4 timer, evt. natten over.
Rist mandelflagerne let gyldne på en tør pande. Tilsæt flydende honning, og varm det kort. Hæld flagerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem afkøle.
Anret citronfromagerne med lidt flødeskum, og top med mandelcrunch, lidt strimlet citronskal og friske hindbær. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk