Citroncupcakes med marcipan, birkes og mascarponecreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse bittesmå cupcakes er lette og delikate med en frisk smag af citron og marcipan.
Ingredienser
Udstyr
50-80 små forme (papir eller silikone)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º.
Riv citronskallen fint. Pisk smør og rørsukker lyst med elpisker. Riv marcipanen groft, og pisk den i dejen med citronskal. Pisk 1 æg ad gangen i dejen.
Bland hvedemel, mandelmel og birkes sammen, og rør det i dejen med en ske.
Fordel dejen i de små muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er lige akkurat gennembagte.
Dryp citronsaft over de nybagte og stadig varme cupcakes. Lad dem køle helt af.
Rør mascarpone sammen med lemoncurd til en jævn creme.
Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt en lille, fin top creme på hver kage. Dekorer evt. med sukkerpynt, og server straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk