Citroncupcakes med marcipan, birkes og mascarponecreme

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Disse bittesmå cupcakes er lette og delikate med en frisk smag af citron og marcipan.

Ingredienser

Udstyr

50-80 små forme (papir eller silikone)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175º.
Riv citronskallen fint. Pisk smør og rørsukker lyst med elpisker. Riv marcipanen groft, og pisk den i dejen med citronskal. Pisk 1 æg ad gangen i dejen.
Bland hvedemel, mandelmel og birkes sammen, og rør det i dejen med en ske.
Fordel dejen i de små muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er lige akkurat gennembagte.
Dryp citronsaft over de nybagte og stadig varme cupcakes. Lad dem køle helt af.
Rør mascarpone sammen med lemoncurd til en jævn creme.
Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt en lille, fin top creme på hver kage. Dekorer evt. med sukkerpynt, og server straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar