Cilbir – tyrkiske æg
12. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Cilbir er pocherede æg i en fed yoghurt og er fast element på det tyrkiske morgenbord. Min version er forkælet med chilismør, der vækker smagsløgene.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget, og riv det fint. Rør yoghurten med hvidløg, hakket dild og mynte. Smag til med salt.
Smelt smørret i en kasserolle, og lad det brune let. Tilsæt chiliflager og paprika, og lad det varme kort. Smag til med salt.
Kog gavmildt saltet vand op i en stor gryde, og lad det simre.
Hæld eddike i en lille skål, og slå æggene ud i skålen.
Pisk i vandet, så du skaber en strøm. Hæld forsigtigt æggene ud i midten strømmen, og skru ned for varmen, så vandet er lige under kogepunktet. Lad æggene pocherer i ca. 3 minutter, og tag dem forsigtigt op med en hulske.
Skyl og hak forårsløgene. Grill pitabrødene.
Anret yoghurten i store, dybe tallerkner eller skåle. Top med pocheret æg, chilismør, forårsløg og plukket mynte. Servér straks med pitabrød.
Tip!
Du behøver ikke at pochere æggene, hvis du ikke vil. Kog blot smilende æg, pil dem og anret dem i yoghurten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk