Ciabattaboller
22. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Italiensk brød er bare lækkert, og de her luftige, klassiske ciabattaboller vil helt sikkert vække lykke med deres saftige og seje krumme.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og mel.
Rør i dejen, til der ikke er flere melklumper. Lad den hvile i 15 minutter.
Ælt dejen, gerne i røremaskine ved høj hastighed i 10 minutter. Dejen skal være blød, smidig og ikke for fast.
Tildæk skålen, og lad dejen hæve lunt sted i 2 timer.
Sæt en bageplade i ovnen, og varm den op til 240 grader varmluft.
Form dejen løst til boller med meldryssede hænder, uden at ælte for meget. Sæt dem over på en anden bageplade med bagepapir på. Drys lidt mel over, og vip forsigtigt bagepapiret over på den varme plade i ovnen.
Bag dine ciabattaboller i ca. 12 minutter, og lad dem afkøle på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk