Chutney med abrikoser

15. november 2021 af .

Foto: Peter Kam

Har du frugtskålen fuld af abrikoser, kan du trylle nogle af dem om til en krydret chutney. Den smager fremragende til både ost, kiks og et godt stykke grillet kød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl abrikoserne, halvér og udsten dem, og skær dem i mindre stykker.
Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl chili, og hak det fint.
Varm abrikoser, hvidløg og chili i en gryde med eddike i 10 minutter.
Skræl ingefær, og riv den fint på et rivejern. Hæld de øvrige ingredienser i gryden, og lad indholdet simre i 40 minutter. Rør rundt jævnligt.
Blend indholdet i gryden meget kort, så chutneyen får en lidt finere konsistens.
Hæld chutneyen på glas, og opbevar den i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar