Chutney med abrikoser
15. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Har du frugtskålen fuld af abrikoser, kan du trylle nogle af dem om til en krydret chutney. Den smager fremragende til både ost, kiks og et godt stykke grillet kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl abrikoserne, halvér og udsten dem, og skær dem i mindre stykker.
Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl chili, og hak det fint.
Varm abrikoser, hvidløg og chili i en gryde med eddike i 10 minutter.
Skræl ingefær, og riv den fint på et rivejern. Hæld de øvrige ingredienser i gryden, og lad indholdet simre i 40 minutter. Rør rundt jævnligt.
Blend indholdet i gryden meget kort, så chutneyen får en lidt finere konsistens.
Hæld chutneyen på glas, og opbevar den i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk