Churros

21. april 2022 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Churros eller spanskrør, som de også kaldes, er et hit – særligt i de kolde vintermåneder, hvor de dufter om kap med belgiske vafler og pandekager fra udendørs madboder.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog vand, smør og vaniljesukker op i en gryde. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør godt, til dejen slipper gryden.
Afkøl dejen lidt, og rør æggene i, til dejen er blank og fast.
Fyld dejen i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Pres dejen ud gennem tyllen i stænger på 10-15 cm ned i en gryde med varm olie. Skær dejen af med en kniv, hvis den ikke slipper af sig selv. Lav et par stykker ad gangen, og steg dem gyldne og sprøde. Pas på, at olien ikke er for varm, for så er stængerne stadig rå i midten, når de er brune uden på.
Afdryp churrosene på fedtsugende papir, og drys med sigtet flormelis. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

LAV DE BEDSTE CHURROS

De sprøde spanskrør fås normalt i tivolier og på markeder, men du kan også lave dem hjemme i eget køkken. Vi garanterer, at det bliver en succes!

Har du ikke prøvet at friturestege før, så frygt ej: Det er ganske nemt. Vær sikker på, at olien er varm nok. Det gør du ved at dyppe en tandstikker eller tændstik i olien, og bruser det omkring den, er olien klar.

Steg ikke for mange churros ad gangen, da olien mister varme. Pas også på, når du sprøjter dejen ned i olien – den er meget varm, og du kan brænde dig på den, hvis den sprøjter. Vær derfor forsigtig.

Serveringsforslag

Du kan spise dine churros, dem som de er, men is, chokoladesauce og andre saucer er også lækkert til.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar