Christmas coffee
8. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
En sød, fed drik, der minder lidt om Irish coffee - bare endnu bedre!
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og hæld dem i en gryde sammen med den tomme vaniljebælg, kondenseret mælk og kardemomme. Lad det simre i 5 minutter, og kassér vaniljebælgen.
Hæld kaffe og mælk i gryden, og varm op.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål.
Bland sukker, kanel og kardemomme sammen i en lille skål.
Anret kaffen i krus med whisky, flødeskum, et drys krydret sukker og lidt knuste kaffebønner. Servér straks.
Tip!
Kondenseret mælk er meget sødt. Er du til en mindre sød version, kan du erstatte lidt af den kondenserede mælk med sødmælk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk