Chowder med majs og kylling
21. januar 2020
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Chowder med majs og kylling er en cremet og fyldig suppe, som får masser af smag fra bl.a. bacon og kyllingekød. Fløde, kartofler og purerede majs giver chowderen den helt rigtige fløjlsbløde konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i små tern, og steg dem i olie i en gryde, indtil fedtet smelter fra.
Skær porre og bladselleri i tynde skiver, kom dem i gryden, og steg videre i 2 minutter over lav varme. Tilsæt fond eller bouillon.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem i suppen, læg låg på, og lad det hele simre i ca. 15 minutter.
Dræn majsene, og tag halvdelen fra. Purér den ene halvdel i en foodprocessor eller med en stavblender. Sæt til side.
Skær kyllingekødet i meget tynde strimler. Kom de hele majskorn, majspuré, kyllingekød og piskefløde i suppen.
Krydr med salt og peber, og kog videre i 5 minutter, eller til kødet er gennemtilberedt.
Servér suppen varm med fintklippet purløg på toppen.
Tip!
Servér evt. lunt brød til chowderen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk