Choux au craquelin med chokolademousse og Amarena-kirsebær
27. maj 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Bag det fine navn gemmer sig en vandbakkelse med en krakeleret og knasende kiksetop, der giver den klassiske fastelavnsbolle kamp til stregen.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland smør, sukker, kakao og mel sammen i en skål til en ensartet dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 2-3 mm's tykkelse. Læg dejen i fryseren i 30 minutter.
Tag dejen ud af fryseren, og stik den ud i ca. 12 cirkler på 4-5 cm med et glas eller en udstikker. Læg cirklerne på køl.
Varm vand, salt, sukker og smør i en gryde, til vandet koger, og smørret er smeltet. Hæld mel i gryden, og varm det godt igennem i 4-5 minutter. Afkøl let. Pisk æggene sammen med en gaffel i en skål, og hæld dem i gryden lidt ad gangen. Rør sammen til en ensartet masse, og fyld den i en sprøjtepose.
Tænd ovnen på 225° varmluft. Sprøjt ca. 12 toppe på ca. 5 cm i diameter på en bageplade med bagepapir. Der skal være god plads imellem, da de hæver meget. Læg de udstukne dejcirkler ovenpå.
Sæt bagepladen i ovnen, og skru straks ned til 200°. Bag kagerne i ca. 22 minutter, til de er gyldne, og toppen er krakeleret. Afkøl kagerne på en bagerist.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker lyse og luftige med en elpisker i en skål. Vend chokoladen i.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den i chokoladen med en dejskraber.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i chokoladecremen. Fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og læg den på køl i en halv time.
Flæk kagerne med en kniv, og sprøjt lidt chokolademousse på bundene, læg et par kirsebær i moussen, og sprøjt mere mousse ovenpå. Læg låget på, og drys med kakaopulver. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk