Choux au craquelin med chokoladecreme
24. februar 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Foto Lene Samsø
Små, fine vandbakkelser med bunkevis af chokolade. Skønne til gæster, der ikke normalt fejrer fastelavn.
Bemærk
Hviletid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, sukker, kakaopulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, og lad den hvile på køl i mindst 15 minutter.
Stik 12 små cirkler med en diameter på 5 cm ud i dejen. Læg dejcirklerne på køl igen, indtil du skal bruge dem.
Kog vand og smør op i en gryde. Pisk hvedemel i, og tilsæt kakao, sukker og salt. Pisk det hele godt sammen. Tag gryden af varmen, og lad dejen afkøle i 3-4 minutter. Tænd ovnen på 180° varmluft.
Pisk æggene sammen i en skål, og pisk dem i dejen lidt ad gangen, til dejen samler sig. Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle, og sprøjt ca. 12 toppe ud på en bageplade med bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da dejen hæver en del.
Læg forsigtigt kiksetoppene oven på vandbakkelserne, og bag dem i ovnen i ca. 35-40 minutter. Du må endelig ikke åbne lågen på ovnen. Lad kagerne køle af på en bagerist.
Lun halvdelen af fløden i en gryde. Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet.
Pisk den resterende fløde til let skum i en skål med en elpisker, og vend den forsigtigt i chokoladen. Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose, og lad den hvile på køl i mindst 1 time.
Skær toppen af de små vandbakkelser, og fyld dem med chokoladecreme. Sæt toppen på dem, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk