Chorizopizza med ananas og frisk basilikum
En skøn blanding af den klassiske hawaiipizza og pepperoni-pizzaen. Du kan selvfølgelig variere fyldet, som du har lyst til.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: Ca. 1 time.
Ingredienser
stk.
- gær
- 20 g
- vand
- 3½ dl
- olivenolie
- 3 spsk.
- hvedemel
- 500 g
- salt
- 1½ tsk.
Tomatsauce
- hakkede tomater
- ½ dåser
- koncentreret tomatpuré
- 1 spsk.
- hvidløg
- 1 fed
- tørret oregano
- 1 spsk.
- salt
- peber
Fyld
- friske mozzarellakugler
- 2
- frisk ananasser
- ¼
- tørret chorizo
- 12 skiver
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie. Rør melet i, og ælt dejen smidig. Ælt til sidst saltet i, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Tomatsauce
Kom alle ingredienser i en blender eller en minihakker, og blend det til en ensartet sauce. Smag til med salt og peber.
Fyld
Tænd ovnen på højeste varme, ca. 275°. Pluk mozzarella i små stykker. Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset ark bagepapir til runde pizzabunde. Fordel tomatsauce over, og pynt med mozzarella, chorizo og ananas.
Bag pizzaerne ved højeste varme, både over- og undervarme, så langt nede i ovnen som muligt. Den skal have 10-12 minutter afhængig af ovnen. Bag kun 1 pizza ad gangen.
Top med frisk basilikum, og servér straks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner