Chorizopizza med ananas og frisk basilikum

En skøn blanding af den klassiske hawaiipizza og pepperoni-pizzaen. Du kan selvfølgelig variere fyldet, som du har lyst til.

Chorizopizza med ananas og frisk basilikum
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hævetid: Ca. 1 time.

Ingredienser

stk.
gær
20 g
vand
3½ dl
olivenolie
3 spsk.
hvedemel
500 g
salt
1½ tsk.

Tomatsauce

hakkede tomater
½ dåser
koncentreret tomatpuré
1 spsk.
hvidløg
1 fed
tørret oregano
1 spsk.
salt
peber

Fyld

friske mozzarellakugler
2
frisk ananasser
¼
tørret chorizo
12 skiver
frisk basilikum
1 håndfulde

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie. Rør melet i, og ælt dejen smidig. Ælt til sidst saltet i, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.

Tomatsauce

Kom alle ingredienser i en blender eller en minihakker, og blend det til en ensartet sauce. Smag til med salt og peber.

Fyld

Tænd ovnen på højeste varme, ca. 275°. Pluk mozzarella i små stykker. Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset ark bagepapir til runde pizzabunde. Fordel tomatsauce over, og pynt med mozzarella, chorizo og ananas.
Bag pizzaerne ved højeste varme, både over- og undervarme, så langt nede i ovnen som muligt. Den skal have 10-12 minutter afhængig af ovnen. Bag kun 1 pizza ad gangen.
Top med frisk basilikum, og servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'