Chorizopizza med ananas og frisk basilikum
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En skøn blanding af den klassiske hawaiipizza og pepperoni-pizzaen. Du kan selvfølgelig variere fyldet, som du har lyst til.
Bemærk
Hævetid: Ca. 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie. Rør melet i, og ælt dejen smidig. Ælt til sidst saltet i, og lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Kom alle ingredienser i en blender eller en minihakker, og blend det til en ensartet sauce. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på højeste varme, ca. 275°. Pluk mozzarella i små stykker. Skræl ananassen, og skær den i tynde skiver.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset ark bagepapir til runde pizzabunde. Fordel tomatsauce over, og pynt med mozzarella, chorizo og ananas.
Bag pizzaerne ved højeste varme, både over- og undervarme, så langt nede i ovnen som muligt. Den skal have 10-12 minutter afhængig af ovnen. Bag kun 1 pizza ad gangen.
Top med frisk basilikum, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk