Chokoroulade med hvid chokoladecreme

25. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

En elegant og luksuriøs version af den klassiske roulade, som leder tankerne hen på franskmændenes foretrukne juledessert, bûche de noël. Kagen skal på køl natten over, så du skal i gang dagen før.

Bemærk
Afkøling: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog havtorn med sukker i 15 minutter. Sigt bærrene fra, og kog siruppen lidt ind.
Tænd ovnen på 180°. Smelt smørret. Del æggene i blommer og hvider. Vend mel med kakao.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig creme, og tilsæt kakaomel. Pisk æggehviderne stive, og pisk dem herefter i dejen.
Tilsæt smeltet smør, og vend dejen sammen. Bred den ud på en bageplade med bagepapir til en firkant (20 x 30 cm) på ca. 8 mm i tykkelsen. Bag kagen i ovnen i 8-10 minutter.
Tag kagen ud af ovnen, og dæk den med et rent, fugtigt viskestykke. Rul kagen forsigtigt sammen med bagepapiret indeni.
Hak mørk chokolade fint. Opvarm fløden i en gryde. Tilsæt chokolade og smør, og lad det smelte under omrøring. Lad glacen afkøle.
Hak hvid chokolade fint. Opvarm fløden over et vandbad, og smelt den hvide chokolade ved svag varme.
Rul kagen forsigtigt ud. Vend smøreosten i den hvide chokoladecreme, og smør kagen med cremen.
Dryp et par streger over cremen med den mørke chokoladeglace. Rul kagen stramt sammen igen, men lad bagepapiret blive udenpå. Sno papirets ender sammen, og film evt. med husholdningsfilm, så bagepapiret ikke giver sig. Læg kagen på køl natten over.
Dag 2: Opvarm den mørke chokoladeglace langsomt under omrøring, til den bliver glat. Overtræk rullen med glacen, og sæt den på køl. Pynt, og servér med havtornsirup.

Tip!

Gem evt. havtornene, som du sier fra havtornsiruppen, og kog dem med sukker til marmelade eller kompot.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar