Chokoladevafler med hindbæris

Den her hindbæris er sød og syrlig på samme tid. Servér den i vafler med chokoladekant, og nyd smagen af hindbær, chokolade og pistacienødder i samme mundfuld.

Bemærk
Frysetid: 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm hindbærrene i en gryde sammen med vand. Lad hindbærrene småkoge i 2 minutter, og mos dem derefter med en røreske.
Pisk fløden luftig med en håndmikser i en skål.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker luftigt med en håndmikser i en skål, og vend det, cremefraiche og hindbær sammen med fløden.
Skræl ingefæren, riv den på et fint rivejern, og tilsæt den i ismassen. Skær limefrugten over, pres saften i ismassen, og vend den sammen.
Hæld ismassen i en ismaskine, og kør den til is i 20-40 minutter, afhængigt af din ismaskine.
Skrab isen over i en fryseegnet beholder med låg, og sæt den i fryseren i mindst 12 timer.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp kanten af isvaflerne i chokoladen.
Hak nødderne groft, og pynt kanterne af isvaflerne med nødderne. Læg isvaflerne på et stykke bagepapir, til chokolden er størknet.
Tag hindbærisen ud af fryseren 10 minutter før servering. Lav kugler af isen, fyld dem i vaflerne, og servér straks.

Tip!

Har du ikke en ismaskine, kan du hælde ismassen i en fryseegnet beholder og sætte den i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. juli 2020 af .

Foto: Philip Høpner

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar