Chokoladetrøfler med saltkaramel og hasselnødder

2. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Saltkaramel er kommet for at blive – også i konfektstykkerne her, der nyder godt af de knasende saltflager.

Bemærk
Afkøling: Mindst 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak mælkechokoladen, smelt den over vandbad, og tag skålen af varmen.
Smelt sukker til en lys gylden karamel ved middel varme i en stor tykbundet gryde. Opvarm fløden i en anden gryde.
Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde, og rør kraftigt med et piskeris, til karamellen er ensartet.
Hæld herefter straks karamellen over den smeltede chokolade i skålen, og rør rundt i cirkelbevægelser med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver flot blank.
Smag chokoladekaramelmassen til med flagesalt. Lad ganachen sætte sig på køl i mindst 5 timer (eller gerne natten over).
Tænd ovnen på 200°. Læg hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne, og skallerne løsner sig.
Tag dem ud, og afkøl dem let. Nulr de løse hinder af nødderne, og lad dem køle helt af. Tag 20 hele hasselnødder fra, og hak resten fint.
Form den kolde chokoladekaramelmasse til 20 kugler med en hel hasselnød i midten, og tril dem i hakkede hasselnødder. Opbevar trøflerne i en lukket beholder på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar