Chokoladetrøffel med whisky

23. februar 2021 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Kan du lide whisky, kommer de her fyldige chokoladetrøfler nok hurtigt til at blive din yndlingskonfekt. De nærmest smelter i munden og er vanedannende gode.

Bemærk
Køletid: Mindst 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
Kog fløden, og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Tilsæt whisky i blandingen, og rør rundt.
Hæld blandingen i en firkantet form med bagepapir. Sæt formen i køleskabet i ca. 5 timer.
Skær massen i mindre stykker med en skarp kniv, og vend stykkerne i kakao. Opbevar dem i køleskabet.

Tip!

Hæld kogende vand over kniven, og tør den af, inden du skærer trøflerne ud. Det er nemmere at skære et pænt snit gennem chokoladen, når kniven er varm. Vask kniven mellem hver omgang, og gentag proceduren, indtil du har skåret alle trøflerne ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar