Chokoladetrøffel med whisky
23. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Kan du lide whisky, kommer de her fyldige chokoladetrøfler nok hurtigt til at blive din yndlingskonfekt. De nærmest smelter i munden og er vanedannende gode.
Bemærk
Køletid: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
Kog fløden, og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Tilsæt whisky i blandingen, og rør rundt.
Hæld blandingen i en firkantet form med bagepapir. Sæt formen i køleskabet i ca. 5 timer.
Skær massen i mindre stykker med en skarp kniv, og vend stykkerne i kakao. Opbevar dem i køleskabet.
Tip!
Hæld kogende vand over kniven, og tør den af, inden du skærer trøflerne ud. Det er nemmere at skære et pænt snit gennem chokoladen, når kniven er varm. Vask kniven mellem hver omgang, og gentag proceduren, indtil du har skåret alle trøflerne ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk