Chokoladetrifli med solbærkompot
29. marts 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Chokoladetrifli er noget for de fleste! Silkeblød chokoladecreme og friske solbær er et delikat match. Super lille dessert!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl solbærrene. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Hæld solbær og vaniljekorn i en gryde sammen med sukker og vand, og lad det simre i 10-15 minutter til lidt fast konsistens.
Knus bærrene let med et piskeris, og afkøl kompotten.
Hak begge slags chokolade groft, og smelt dem i en skål over vandbad. Afkøl let.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål.
Vend halvdelen af den smeltede chokolade i flødeskummet med en dejskraber. Tilsæt derefter resten af chokoladen, og vend rundt igen til ensartet konsistens.
Knus makronerne, og fordel halvdelen i 4 smukke glas. Hæld 1 skefuld solbærkompot og lidt chokoladecreme ovenpå, og gentag med lagene. Top med friske blåbær, hakket chokolade og lidt knust makron, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk