Chokoladetoppe med marcipanbund
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Lækre chokoladetoppe med en bund af marcipan. De smager himmelsk og er allesammen væk, før du får set dig om!
Bemærk
Afkøling: Natten over + 1 time.
Chokoladecremen skal koges sammen dagen i forvejen og sættes i køleskabet – så bliver den som en stiv trøffelmasse og er nem at fordele i små toppe oven på marcipancirklerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen groft. Varm forsigtigt fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, og rør chokoladen i, til den er smeltet. Lad chokoladecremen småkoge i 4-5 minutter under konstant omrøring.
Hæld chokoladecremen over i en skål, og sæt den i køleskabet natten over.
Drys flormelis på bordet. Rul marcipanen ud til en pølse (ca. 3 cm i diameter),og skær den i 1 cm tykke skiver.
Fordel chokoladecremen i små toppe oven på marcipanbundene med en teske. Sæt chokoladetoppene på køl i ca. 1 time.
Hak den hvide chokolade, og smelt den forsigtigt over vandbad. Dyp halvdelen af chokoladetoppene i chokoladen, så alt undtagen det nederste af marcipanbunden dækkes.
Hak den mørke chokolade, og smelt den forsigtigt over vandbad. Dyp de sidste chokoladetoppe i chokoladen, så alt undtagen det nederste af marcipanbunden dækkes, og drys straks med kokosmel. Sæt chokoladetoppene i køleskabet.
Anret chokoladetoppene på en bakke. Læg friske bær imellem dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk