Chokoladetærte med trefarvet chokoladesmørcreme

Glæd dig til en intens og konfektagtig tærte, som overrasker med sin diskrete smag af sort te.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
3 sprøjteposer med stjernetyller

Sådan gør du

Blend kiksene til fine krummer, og knus cornflakesene groft. Rør kiks, cornflakes, kakao og salt sammen i en skål. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummerne.
Pres kiksedejen ud i bunden og op ad siderne i tærteformen, og tryk dejen godt fast med fingrene. Sæt tærten på køl i 1 time.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld fløde og tebrevet i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet. Lad teen trække i fløden i 2-3 minutter, og kassér herefter tebrevet.
Opvarm fløden igen sammen med glukosesirup og salt til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen, og rør rundt i cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen bliver flot blank.
Fordel ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 3 timer.
Pisk smørret lyst i en skål med en elpisker i 2 minutter. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og salt, og pisk videre i 2 minutter. Fordel smørcremen ligeligt i 3 skåle.
Hak hvid chokolade, mælkechokolade og mørk chokolade hver for sig, og smelt de 3 slags chokolade i hver sin skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk de smeltede chokolader i hver sin portion smørcreme, så der er 3 skåle med henholdsvis hvid, lysebrun og mørkebrun smørcreme. Rør kakao i den mørke smørcreme, så den bliver mere mørk.
Hæld de 3 smørcremer i hver sin sprøjtepose (evt. med forskellige stjernetyller),og dekorér tærten med små toppe af farvet smørcreme. Opbevar tærten på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar