Chokoladetærte med lys og mørk chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Denne chokoladetærte smager fantastisk og skal forberedes dagen før eller om morgenen, fordi chokoladecremen skal have tid til at sætte sig.
Bemærk
Hviletid: 1 time for dej og mindst 5 timer (eller gerne natten over) for chokoladecreme.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter (eller firkantet form, 20 x 20 cm)
tørrede bønner til blindbagning
Sådan gør du
Hak mælkechokoladen helt fint, og læg den i en skål. Bring fløden i kog i en kasserolle, og hæld den over chokoladen, mens du rører godt.
Afkøl helt i køleskab, gerne natten over og mindst 5 timer.
Pisk smør, rørsukker, kakao og salt sammen, enten med en elpisker eller i en foodprocessor. Tilsæt mel og æggeblommer, til dejen minder om brødkrummer.
Saml dejen med kaffe til en glat kugle. Lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180º. Rul den kolde tærtedej ud, og læg den i en smurt form, så den dækker formens bund og indvendige sider. Fjern overflødig dej fra formens kant.
Dæk dejen med alufolie, og hæld tørrede bønner i formen, så dejen ikke glider ned, når den bages i ovnen.
Bag tærtebunden i ovnen i ca. 15 minutter. Fjern bønner og alufolie. Bag bunden videre i ca. 5 minutter, til den er sprød. Lad bunden afkøle i formen.
Pisk cremen, til den er tyk, og fordel den i den bagte, afkølede tærtebund. Stil tærten på køl, til den skal serveres, og høvl mørk chokolade over som pynt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk