Chokoladetærte med karamel og Kahlua

4. april 2023 af .

Foto: Columbus Leth

En fest af en tærte med fyld af hjemmelavet karamel og en lækker chokoladeganache. Den smager allerbedst, hvis den får lov til at hvile på køl natten over. Servér evt. med is eller flødeskum.

Bemærk
Køletid, tærte: gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet tærteform (ca. 25 x 25 cm) eller en rund tærteform (ca. 24 cm i diameter)

Sådan gør du

Rør hvedemel, kakao og flormelis sammen i en skål. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180º. Rul dejen ud, så den passer til din tærteform. Læg et stykke bagepapir i tærtebunden, og fyld op med tørrede bønner, så siderne holdes på plads og ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebunden i ovnen i 15 minutter. Fjern bagepapir og bønner, og bag tærtebunden i yderligere 5 min.
Smelt sukker i en tykbundet gryde. Tilsæt smør, og lad det bruse op. Hæld fløden i gryden, og varm den op under omrøring, til du får en jævn og blank karamel. Lad karamellen afkøle lidt, og fyld den i tærtebunden. Glat overfladen med en dejskraber, og sæt tærten på køl, mens du laver chokoladeganachen.
Hak chokoladen fint. Varm fløde og Kahlua op i en gryde, til det når kogepunktet. Tag gryden af varmen, og rør den hakkede chokolade i. Rør, til chokoladen er smeltet og konsistensen cremet.
Tag tærten ud af køleskabet, og fordel chokoladeganachen over den stivnede karamel. Sæt tærten på køl, gerne natten over. Drys tærten med en anelse flagesalt, og servér.

Tip!

Tærten smager skønt sammen med flødeskum eller en god kugle is – evt. med lidt overskydende karamel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar