Chokoladetærte med bagte blommer og figner

Denne søde tærte med flot topping rækker langt, fordi den er fyldig og intens og skal serveres i tynde skiver.

Ingredienser

Udstyr

en rund tærteform med løs bund, 24-26 cm i diameter
tørrede bønner eller kikærter til blindbagning

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen. Rør æg i. Tilsæt de 3 slags mel. Rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Læg på køl i 1 time.
Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd den smurte tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel, og trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir over tærtebunden, og fyld op med tørrede bønner eller kikærter. Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Fjern bønner/kikærter og bagepapir, og bag bunden gylden i ovnen i ca. 10 minutter mere. Stil tærteformen til afkøling på en rist. Befri tærtebunden fra formen, når den er kølet helt af.
Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Varm fløde og honning op i en lille gryde til lige under kogepunktet.
Hæld flødeblandingen over chokoladen lidt ad gangen, og rør energisk med en dejskraber i midten af blandingen, til chokoladen smelter, og chokolade og fløde samler sig til en blank, ensartet masse. Krydr med en smule salt.
Fordel chokoladeganachen oven på den kolde tærtebund, og sæt tærten i køleskabet i mindst 3 timer, til ganachen har sat sig.
Tænd ovnen på 200°. Skyl figner og blommer, og skær i kvarte. Læg dem i et ovnfad, og drys med brun farin. Bag frugterne møre i ovnen i ca. 15 minutter. Anret de helt afkølede frugter oven på tærten, og dryp med lidt af karamellen fra bunden af ovnfadet.
Drys hakkede pistacienødder over tærten. Servér med vaniljeis eller flødeskum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar