Chokoladespecier med nødder

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Smørbagte mørdejssmåkager, som har en tydelig chokoladesmag og en perfekt porøs konsistens. Servér dem med et glas iskold mælk, en stærk kop kaffe eller friskbrygget te.

Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn, hvedemel, kakao, flormelis, bagepulver og salt sammen i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Hak chokoladen fint, og vend den i melblandingen sammen med de hele pistacienødder.
Ælt dejen godt sammen, til den er fast og ensartet. Form dejen til en rulle med en diameter på ca. 5 cm.
Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Skær dejrullen i ½ cm tykke skiver med en skarp kniv, og fordel skiverne på bageplader med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter. De skal være lidt bløde, når de tages ud af ovnen – de bliver sprøde, når de køler af. Lad kagerne køle helt af på en rist.
Opbevar specierne i en lufttæt kagedåse, hvor de holder sig lækre og chokoladeintense i 1-2 uger.

Tip!

Skær evt. småkagerne ud på en elektrisk pålægsskærer/-maskine, hvilket er nemt og hurtigt og giver flotte, ensartede skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar