Chokoladesoufflé med passionsfrugt

Superlækker chokoladesoufflé med flydende midte af passionsfrugt og hvid chokolade. Hvis du er vild med den traditionelle soufflé, så bliver du nødt til at prøve denne!

Bemærk
Vær forsigtig, når du stamper formene, så dejen ikke mister luften og falder sammen.

Ingredienser

Udstyr

8 forme

Sådan gør du

Tag frugten ud af passionsfrugterne, og blend den. Si kernerne fra saften, og hæld saften i en gryde. Tilsæt sukkeret. Kog det i ca. 5 minutter under konstant omrøring. Sæt til side.
Bræk den hvide chokolade i stykker i en varmefast skål. Tilsæt piskefløden, og varm blandingen over vandbad under omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Hæld passionsfrugtmassen i, og bland delene sammen. Sæt på køl.
Bræk chokoladen ud i en varmefast skål. Flæk vaniljestangen, skab kornene ud, og tilsæt dem samt smør til chokoladen. Smelt blandingen over vandbad.
Skil æggeblommerne fra hviderne. Pisk æggeblommerne med ½ af sukkeret til en lys og luftig creme. Tilsæt den smeltede chokolade under omrøring, indtil blandingen er samlet.
Pisk æggehviderne med resten af sukkeret til marengskonsistens. Bland forsigtigt chokoladeblandingen og marengsmassen. Sigt melet ned i chokoladedejen, og bland det forsigtigt rundt. Dæk skålen til, og sæt den på køl i 2 timer.
Smør formene med smør. Dæk bunden med et lag kakaopulver, så souffléen ikke sætter sig fast i formen. Fyld ⅔ af formene med dejen. Læg 1 spsk. af ganachen i midten, og hæld lidt dej ovenpå.
Stamp forsigtigt formene på bordet for at fjerne luftbobler. Bag souffléerne i ovnen i 20 minutter ved 180°. Løsn souffléen med en kniv langs kanten, og vend den ud på en tallerken. Servér souffléen med det samme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
16. juli 2019 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar