Chokoladesoufflé
6. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Chokoladesouffléen er lavet af en dejlig chokolademasse, der sagtens kan laves dagen i forvejen. Vent dog med at vende marengsmassen i, til lige inden du bager souffléerne. Så sikrer du, at de små kager forbliver luftige.
Ingredienser
Udstyr
fire små ramekiner, 10-12 cm i diameter
Sådan gør du
Smelt smør og chokolade i en gryde på laveste blus, og rør det godt sammen med en grydeske til en fin og ensartet masse. Lad massen køle af, til den er lunken.
Pisk æggeblommer i 1 ad gangen, så du ender med igen at få en ensartet masse. Pisk til sidst majsstivelse og salt i.
Tænd ovnen på 180°. Pisk æggehvider og sukker let sammen i en ren skål. Tilsæt eddike, og pisk videre, til marengsmassen danner bløde toppe.
Rør lidt af marengsmassen ned i chokolademassen, og vend det forsigtigt sammen. Vend forsigtigt resten af marengsmassen i.
Pensl ramekinerne med smør i bunden og i en opadgående bevægelse fra bunden og op mod kanten. Dette hjælper soufflémassen med at hæve flot op. Drys ramekinerne med flormelis, så det lægger sig i et helt jævnt og ensartet lag på hele indersiden af ramekinerne, særligt langs kanten – ellers risikerer du, at souffléen ikke rejser sig ensartet.
Fordel soufflémassen i ramekinerne uden at ramme kanterne. De skal kun fyldes ¾ op. Stil formene på en bageplade, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter uden at åbne lågen undervejs.
Tag formene ud af ovnen, drys med flormelis, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk