Chokoladesoufflé

6. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Chokoladesouffléen er lavet af en dejlig chokolademasse, der sagtens kan laves dagen i forvejen. Vent dog med at vende marengsmassen i, til lige inden du bager souffléerne. Så sikrer du, at de små kager forbliver luftige.

Ingredienser

Udstyr

fire små ramekiner, 10-12 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt smør og chokolade i en gryde på laveste blus, og rør det godt sammen med en grydeske til en fin og ensartet masse. Lad massen køle af, til den er lunken.
Pisk æggeblommer i 1 ad gangen, så du ender med igen at få en ensartet masse. Pisk til sidst majsstivelse og salt i.
Tænd ovnen på 180°. Pisk æggehvider og sukker let sammen i en ren skål. Tilsæt eddike, og pisk videre, til marengsmassen danner bløde toppe.
Rør lidt af marengsmassen ned i chokolademassen, og vend det forsigtigt sammen. Vend forsigtigt resten af marengsmassen i.
Pensl ramekinerne med smør i bunden og i en opadgående bevægelse fra bunden og op mod kanten. Dette hjælper soufflémassen med at hæve flot op. Drys ramekinerne med flormelis, så det lægger sig i et helt jævnt og ensartet lag på hele indersiden af ramekinerne, særligt langs kanten – ellers risikerer du, at souffléen ikke rejser sig ensartet.
Fordel soufflémassen i ramekinerne uden at ramme kanterne. De skal kun fyldes ¾ op. Stil formene på en bageplade, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter uden at åbne lågen undervejs.
Tag formene ud af ovnen, drys med flormelis, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar