Chokoladesmørepålæg med Kahlua

24. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Hjemmelavet smørepålæg med chokolade og nødder smager godt. Tilsæt et skvæt af kaffelikøren Kahlua, og så smager det endnu bedre!

Ingredienser

Sådan gør du

Opvarm ovnen til 200°. Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i 8-10 minutter, til de dufter, og skallerne revner.
Gnub nødderne i et rent viskestykke, så skallerne løsnes. Det gør ikke noget, hvis der stadig sidder lidt skal tilbage på nogle af nødderne.
Tag en lille håndfuld nødder fra, og kør resten i en foodprocessor eller kaffekværn 3-5 minutter, til konsistensen er som en tyk pasta.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Opvarm fløde og Kahlua i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen, og rør forsigtigt rundt, til det tykner.
Vend nøddepastaen i chokoladeblandingen. Skær smør i små stykker, og rør dem i lidt ad gangen. Bland det godt, så alt smør bliver opløst.
Hak de sidste nødder groft, og rør dem i. Smag til med sukker og salt, og hæld smørepålægget på et skoldet glas.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar