Chokoladesmør med karamel

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Chokoladesmørret holder sig fint i op til 10 dage i køleskabet og smager himmelsk på et stykke ristet brød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl citronen, og skær flager af skallen uden at få den hvide hinde med.
Bring fløden i kog i en gryde. Tilsæt mælk, og lad det koge op igen. Tag gryden af varmen, og tilsæt citronskal.
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde – hæld sukkeret i lidt ad gangen, og lad det smelte ved middelvarme til en gylden karamel. Hold øje med, at det ikke brænder på.
Tag gryden af varmen, og tilsæt grofthakket chokolade og smør skåret i tern. Rør det sammen ved svag varme, til du har en ensartet chokolademasse.
Fjern citronskallen fra mælkeblandingen, og rør mælkeblandingen i chokolademassen, til du får en fin og ensartet konsistens.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Vil du se, hvilket lækkert smørepålæg du også kan lave selv? Så se vores tema med smøreoplæg her!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar