Chokoladescones med kaffeglasur

8. februar 2022 af .

Foto: Peter Kam

Det kan godt være, England mest er kendt for hvidt toastbrød, æg og bacon til morgenmad. Men de er også fremragende til at bage scones, og det søde bagværk passer lige så godt kl. 9 om morgenen som til den klassiske engelske 'afternoon tea'.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bland mel, bagepulver, salt, sukker, kardemomme og vanilje sammen i en skål.
Smuldr smørret sammen med de øvrige ingredienser med fingrene. Hak chokoladen fint.
Pisk æg og yoghurt sammen med et piskeris, og vend forsigtigt det og chokoladen sammen med de øvrige ingredienser. Arbejd dejen godt sammen.
Form dejen til en stor cirkel, ca. 2 cm tyk, på et meldrysset bord. Skær cirklen i mindre trekantede stykker, så de ligner stykker af en lagkage, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag sconesene i ovnen i ca. 20 minutter. Vend flormelis og kaffe sammen til en tyk glasur. Fordel glasuren over sconesene.

Tip!

Scones smager absolut bedst den samme dag, som de er bagt. Halvér evt. opskriften, hvis du ved, at du ikke får spist så mange scones.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar