Chokoladesandkage med stjernesurprise

Overraskelsen er stor, når du skærer den lyse sandkage i skiver, og den mørke stjernesandkage kommer til syne i midten. Men bare rolig, metoden er meget enkel!

Chokoladesandkage med stjernesurprise
31-60 min.

(0)

25. januar 2019 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Colombus Leth
Bemærk:Bagetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

personer

Mørk chokoladesandkage

vaniljestænger
½
æg
4
sukker
140 g
mørk chokolade
140 g
smør
140 g
hvedemel
125 g
salt
1 knsp.

Hvid chokoladesandkage

vaniljestænger
½
æg
4
sukker
140 g
hvid chokolade
140 g
smør
140 g
hvedemel
125 g
salt
1 knsp.

Chokoladecreme

mørk chokolade
75 g
piskefløde
¾ dl
spiseligt guldstøv

Udstyr

  • 1 aflang bageform, 25 x 12 cm
  • 1 lille stjerneudstikker, 4 cm

Sådan gør du

Mørk chokoladesandkage

Tænd ovnen på 180°. Beklæd bageformen med bagepapir. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
Hak den mørke chokolade groft. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad ved lav varme. Rør chokolademassen sammen med æggemassen, og vend mel og salt i.
Fordel chokoladedejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt.
Skær den mørke chokoladesandkage i skiver på 2 cm’s tykkelse. Udstik en stjerne i hver skive kage. Læg dem til side, og gem alle kageresterne til andet formål.

Hvid chokoladekage

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig masse med en elpisker.
Hak den hvide chokolade groft. Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad ved lav varme. Rør chokolademassen sammen med æggemassen, og vend mel og salt i.
Brug den samme aflange bageform, som du bagte den mørke chokoladesandkage i, og beklæd igen formen med bagepapir. Fordel ca. ¼ af den hvide dej i bunden af formen. Stil de mørke sandkagestjerner tæt sammen på højkant i en lang række oven i den hvide dej. Hæld resten af den hvide dej ovenpå, så stjernerne dækkes helt.
Bag kagen i ovnen i 45 minutter, til den er gennembagt. Sæt formen på en rist, og lad kagen køle af, før du tager den ud af formen.

Chokoladecreme

Hak mørk chokolade, og lad den smelte i en varmefast skål over vandbad sammen med fløde. Rør det godt sammen med en ske, til cremen er glat, og smør den på kagen. Pynt evt. med spiseligt guldstøv.

Tip!

De kagerester, du har tilbage fra stjernerne, kan du lave romkugler af. Kageresterne kan også fryses ned og gemmes til et andet formål.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'