Chokoladeroulade med jordbæris
14. juni 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Klassisk roulade fyldt med hjemmelavet is af frosne jordbær og kondenseret mælk.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend frosne jordbær og kondenseret mælk i en blender. Smag iscremen til med citronsaft, og sæt den i fryseren, til konsistensen er som softice.
Tænd ovnen på 225°. Pisk æg og sukker let og luftigt med en elpisker i en skål. Sigt mel, kakao og bagepulver i dejen, og vend det i æggemassen med en dejskraber, så luften bevares.
Smør dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm på en bageplade med bagepapir. Bag rouladebunden i ovnen i ca. 8 minutter.
Vend kagen ud på bagepapir drysset med sukker, og læg et fugtigt viskestykke over i 1-2 minutter. Træk papiret af bunden.
Fordel jordbærisen på den let afkølede roulade, rul den straks sammen, og læg den i fryseren til næste dag.
Skær rouladen i skiver, og servér dem med friske jordbær, lidt sirup og citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk