Chokoladepandekager med kakaoskum og frugt
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kakao i dejen giver chokoladelækre pandekager med en flot brun farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggene sammen i en stor skål. Pisk kærnemælk i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mel, kakao, sukker, vaniljekorn og salt, og rør det i dejen, til den er ensartet. Rør til sidst sødmælk i dejen, og pisk med et piskeris, til dejen er jævn og uden klumper. Lad dejen hvile i 30 minutter på køl.
Smelt lidt smør på en varm pande. Hæld lidt dej på panden, så den netop dækker bunden i et tyndt lag. Lad pandekagen blive let gylden på den ene side, før du vender den og bager den færdig på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager i en stabel på et fad.
Pisk fløde, kakao og vaniljesukker til luftigt skum med en elpisker.
Tænd ovnen på 180°. Læg hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter. Lad nødderne køle lidt af, og nulr derefter de løse brune hinder af i et rent viskestykke. Hak nødderne groft.
Skræl bananer, og skær dem i skiver. Skyl brombær. Skær granatæblet i kvarte, og pil kernerne ud.
Smør et tyndt lag kakaoskum på hver pandekage, og fold dem sammen. Servér med bananskiver, brombær og granatæblekerner, og drys med hakkede hasselnødder.
Tip!
Chokoladepandekagerne kan også serveres på helt almindelig vis med syltetøj og evt. lidt vaniljeis eller flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du prøvet: Vores bedste brunch pandekager