Chokolademuffins med jordbærcreme

20. juni 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Under den bløde creme af jordbær og mascarpone gemmer sig en intens chokoladekage med et bagt jordbær på toppen.

Ingredienser

Udstyr

9 muffinforme i papir
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en gryde ved lav varme.
Pisk æg og sukker i en skål med en elpisker, til det er luftigt. Sigt hvedemel, bagepulver og kakaopulver i æggeblandingen, og rør dejen sammen.
Tilsæt chokoladesmørret, og rør dejen jævn og glat med en dejskraber. Fordel dejen i muffinformene.
Skyl jordbærrene, skær dem i skiver, og vend dem i lidt vaniljesukker i en skål. Top hver muffin med et par jordbærskiver, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
Skyl jordbærrene (gem lidt til pynt),og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med flormelis og frysetørrede jordbær.
Pisk jordbærpuréen sammen med mascarpone i en skål med en elpisker, til konsistensen er luftig.
Fordel jordbærcremen i sprøjteposen, og sprøjt den oven på hver muffin. Pynt med ekstra jordbærskiver, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar