Chokolademuffins med jordbærcreme
20. juni 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Under den bløde creme af jordbær og mascarpone gemmer sig en intens chokoladekage med et bagt jordbær på toppen.
Ingredienser
Udstyr
9 muffinforme i papir
1 sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smør i en gryde ved lav varme.
Pisk æg og sukker i en skål med en elpisker, til det er luftigt. Sigt hvedemel, bagepulver og kakaopulver i æggeblandingen, og rør dejen sammen.
Tilsæt chokoladesmørret, og rør dejen jævn og glat med en dejskraber. Fordel dejen i muffinformene.
Skyl jordbærrene, skær dem i skiver, og vend dem i lidt vaniljesukker i en skål. Top hver muffin med et par jordbærskiver, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
Skyl jordbærrene (gem lidt til pynt),og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med flormelis og frysetørrede jordbær.
Pisk jordbærpuréen sammen med mascarpone i en skål med en elpisker, til konsistensen er luftig.
Fordel jordbærcremen i sprøjteposen, og sprøjt den oven på hver muffin. Pynt med ekstra jordbærskiver, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk