Chokolademuffins med hindbærmarengs

21. august 2023 af .

Foto: Peter Kam

Top dine muffins med en luftig marengs, som får sin smukke lyserøde farve fra frysetørret hindbærstøv.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
12 muffinforme af papir
En fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller
En sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Sæt muffinforme af papir ned i hullerne på en fast muffinform.
Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad. Lad chokoladesmørret afkøle let.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Rør det smeltede chokoladesmør i æggemassen. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Tilsæt sødmælk, og rør dejen sammen, til den er ensartet. Hak de 50 g chokolade groft, og vend det i dejen til sidst.
Fyld dejen i muffinformene, og bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter. Afkøl dem helt på en bagerist.
Blend frysetørrede hindbær til fint pulver i en blender eller minihakker.
Pisk æggehvider luftige i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker og frysetørrede hindbærpulver lidt ad gangen, og pisk godt, til marengsen er helt fast.
Fyld marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt en top ud på hver muffin. Pynt evt. med lidt ekstra frysetørrede hindbær. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar