Chokolademuffins med dadler og valnødder
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækre chokolademuffins med dadler, der giver en dejligt svampet konsistens samt valnødder, der bidrager med en skøn nøddesmag.
Ingredienser
Udstyr
to muffinforme af metal eller silikone med plads til seks muffins i hver
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Blend valnødder, kanel og sukker til mel i en foodprocessor. Riv appelsinskallen fint.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne sammen med den revne appelsinskal og salt. Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
Fjern sten fra dadlerne. Hak dadler og chokolade groft med en kniv.
Vend æggeblommemassen sammen med de stiftpiskede æggehvider. Vend chokolade og dadler i, og vend til sidst forsigtigt nøddemelet i dejen.
Fordel dejen i smurte muffinforme, og bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er faste. Lad dem køle af på en bagerist.
Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør det sammen til en jævn glasur, og smør den på kagerne.
Pynt hver muffin med en valnød, før glasuren størkner, og drys evt. med lidt guldstøv.
Tip!
Kagerne bliver ekstra elegante, hvis du pynter dem med spiseligt guldstøv. Det kan købes i specialbutikker eller på internettet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassiske chokolademuffins
Powered by Froala Editor