Chokolademuffins

Nogle gange skal der ikke andet til end en simpel chokolademuffin uden nogen dikkedarer. De små kager bliver dejligt svampede og kan sagtens bages dagen inden, de skal serveres.

Chokolademuffins
0-30 min.

(6)

February 4, 2022 af Louise Dandanell ØrstedFoto: Bjørn Jakobsen

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • Muffinforme

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Gode tips til opskriften på chokolademuffins

Svampede chokolademuffins kan gøre enhver picnic, madpakke eller kaffepause bedre! Heldigvis er de nemme at bage, især med denne simple basisopskrift, som du selv kan variere alt efter humør – tilsæt f.eks. nødder, appelsinskal eller hvide chokoladeknapper, hvis du har lyst. Herunder har vi samlet en masse viden og tips, så dine chokolademuffins bliver helt perfekte!

Chokolademuffins med kakao

Vil du bage chokolademuffins uden ægte chokolade, kan du nøjes med udelukkende at bruge rent kakaopulver. Tilsæt så i stedet lidt ekstra smør eller mælk, så dejen ikke bliver for tør. Følg derudover opskriften ovenover på samme måde.

Kan jeg bruge almindeligt sukker?

I denne opskrift bruger vi brun farin i stedet for almindelig sukker, da det giver en lækker karamelagtig smag. Du kan sagtens skifte det ud med almindeligt hvidt sukker eller rørsukker.

Hvad er forskellen på en muffin og en cupcake?

Mange bruger muffin og cupcake i flæng, men der er faktisk forskel på de to. En muffin har ingen topping, men i stedet en naturlig top af kagedej, der hæver op og sprækker lidt på toppen. En cupcake er lidt fladere, så der er plads til topping, f.eks. frosting, ovenpå. Cupcakes er ofte også mindre end muffins, men begge dele kommer i alle størrelser og former. 

Hvornår er muffins færdige?

Som udgangspunkt skal du følge den ovntid, der er angivet i opskriften, men da ovne er forskellige, kan der godt være nogle minutters forskel. Brug derfor en kødnål eller lignende til at prikke i dine muffins, for at se om de er færdige. Er der kagedej på, skal de have lidt mere. Se tippet i videoen ovenover.

Kan man bage muffins og cupcakes dagen før?

Både muffins og cupcakes kan sagtens bages dagen før, men vent med at pynte dem, til lige inden de skal serveres. 

Hvor længe holder muffins?

De her svampede chokolademuffins holder sig saftige i 4-5 dage, men du kan også fryse dem ned, hvis du har nogle i overskud. Frys dem dog gerne uden glasur, frosting og lignende. De holder sig ca. 3 måneder i fryseren.

Hvordan opbevarer jeg mine muffins?

Når dine chokolademuffins er taget ud af ovnen, skal du sørge for at køle dem helt af, inden du lægger dem i en pose eller lufttæt beholder. Lad dem evt. stå på en rist og køle af i et par timer med et rent viskestykke over.

Variér dine chokolademuffins

En klassisk chokolademuffin er ikke sådan at kimse ad, så hvis du craver en svampet chokoladebombe, kan du bare følge grundopskriften ovenover. Du kan dog også sagtens peppe kagerne op, hvis der er noget, du er særligt vild med. F.eks. vil enhver chokoladeelsker værdsætte både stykker af lys, hvid og mørk chokolade. Du kan også tilsætte lidt revet appelsinskal, most banan eller peanutbutter.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'