Chokolademoussekage med mandelbund

25. januar 2019 af .

Foto: Columbus Leth

En fløjlsblød og lækker chokolademoussekage med en dejlig mandelbund, som smager skønt til kaffen, måske med et lille glas dessertvin til.

Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer, eller gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen omhyggeligt, og sæt den til side. Tænd ovnen på 180°.
Pisk hviderne stive med en elpisker. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mandelmel med kakao, bagepulver og vaniljekorn, og vend det forsigtigt sammen med æggehvidemassen.
Fordel dejen i formen. Bag mandelbunden i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøl helt i formen.
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker til en lys masse med elpiskeren, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker.
Pisk fløden til skum. Vend ⅓ af flødeskummet sammen med chokoladeblandingen. Vend herefter forsigtigt denne blanding sammen med resten af flødeskummet.
Fordel chokoladecremen over mandelbunden i formen, dæk med husholdningsfilm, og stil chokolademoussekagen i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.
Pynt kagen med hakkede pistacienødder og evt. skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar