Chokolademazarintærte med solbærganache

En virkelig lækker chokolademazarintærte med solbærganache. Farven er intens – og det samme gælder smagen!

Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform med løs bund, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Rør det bløde smør sammen med flormelis, kakao og salt i en skål. Rør ægget i.
Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Riv marcipan groft på et rivejern, og pisk den sammen med kakao, sukker, salt, smør og æg med en elpisker. Pisk kun ganske kortvarigt, til mazarinmassen er jævn og ensartet.
Tænd ovnen på 175°. Fordel mazarinmassen i den kolde tærtebund, og bag tærten i ovnen i 20-22 minutter. Afkøl tærten helt.
Hak den hvide chokolade, og smelt den i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen. Pres saften af citronen. Bring solbær, citronsaft og glukosesirup i kog, og lad det simre i et par minutter.
Pres massen igennem en finmasket si, så der kun er den rene solbærsaft tilbage. Vej 75 g (til 1 springform) af den stadig varme solbærsaft af, og hæld den over den smeltede chokolade i skålen, mens du rører energisk i midten af skålen med en dejskraber. Rør, indtil massen samler sig og får en flot lilla farve.
Fordel solbærganachen oven på chokolademazarintærten, og sæt den på køl, til solbærganachen har sat sig. Pynt med blåbær, brombær, skovsyre og små chokoladeperler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. november 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar