Chokolademazariner med vaniljecreme og kirsebær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Smagsintense Amarena-kirsebær er ikke kun delikate på risalamande, men også som topping på en chokoladelækker mazarintærte.
Bemærk
Hviletid: 1½ time.
Ingredienser
Udstyr
seks små tærteforme med løs bund, 10 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør sammen med flormelis, kakao og salt. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd de smurte tærteforme med dejen. Trim kanterne for overskydende dej. Sæt tærtebundene i fryseren i 1 time.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og pisk den sammen med smør, sukker, salt og æg. Smelt den mørke chokolade, og rør den i mazarinmassen.
Tænd ovnen på 175°. Fordel chokolademazarinmassen i de kolde tærtebunde – de skal kun være ca. halvt fyldte. Bag tærterne i ovnen i 20 minutter. Tag formene ud af ovnen. Lad dem afkøle på en rist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til let skum, og vend skyr i.
Anret en stor skefuld vaniljecreme på hver chokolademazarin, og top med en skefuld syltede kirsebær inkl. lidt af lagen.
Pynt med finthakkede pistacienødder og evt. rød skovsyre.
Tip!
Vaniljecremen kan købes færdig. På den måde sparer du både tid og penge.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk